Geotermikus szondafúrás

Geotermikus szondafúrás

Geotermikus szondafúrás – fűtés megújuló energiával

Manapság egyre többen szeretnék környezetbarát módon megoldani házuk energiaellátását, így küzdve a klímaváltozás és persze a magas rezsiszámlák ellen. A számos létező technológia közül az egyik legnépszerűbb megoldás a geotermikus hőszivattyús technológia, amely a föld mélyének hőjét hasznosítja. A geotermikus energia gyakorlatilag korlátlanul rendelkezésünkre áll, így ezzel a módszerrel és a megfelelő rendszer kialakításával gazdaságos módon oldható meg szinte bármely háztartás energiaellátása.

Miért éri meg geotermikus energiába fektetni hazánkban?

Mivel a földkéreg legfelső tíz méteren lévő részének hőmérséklete ingadozik, a geotermikus rendszerek az ez alatti, állandó hőmérséklettel rendelkező mélyrétegek hőenergiáját hasznosítják.  A világ sok országához képest Magyarországon igen kedvezőek az adottságok a geotermikus energia hatékony felhasználásához.

A geotermikus szondafúrás menete

A szondafúrás minden esetben a fúrás helyének felmérésével kezdődik. Amennyiben a terület alkalmas a geotermikus hő kinyerésére, csapatunk elkészíti a szondatervet, és minden szükséges engedélyt beszerez. Maga a fúrás a talajviszonyok függvényében kivitelezhető vízöblítéses vagy  – amennyiben keményebb kőzetekről van szó – lyuktalpi mélyfúrókalapácsos, légöblítéses technikával.

Geotermikus szondafúrás professzionális módszerekkel

Ahhoz, hogy a megfelelő hatékonyságot érjük el, a talajszonda csöveit hatvan vagy bizonyos esetekben akár százhúsz méteres mélységig kell lefúrni. A csövek egy speciális hőátadó folyadék keringtetésével juttatja el a meleget a hőszivattyús rendszerbe.

Cégünk egyaránt gondot fordít a talajszonda megtervezésére, az engedélyeztetésre, a fúrás kivitelezésére, a tömedékelésre, a szonda rendszerbe való bekötésére, illetve a rendszer tesztelésére. Mélyfúróipari szerszámaink és évtizedes tapasztalataink lehetővé teszik, hogy a legkülönbözőbb körülmények között is kiemelkedő minőségű munkát végezzünk.

Hívjon minket, és kérje helyszíni felmérésünket, valamint tekintse meg további szolgáltatásainkat a kútfúrás számos területén!